Nog meer Frozen

Vandaag sloten we de feestreeks voor Lien haar verjaardag af samen met de familie. Naar (voorlopig nog) jaarlijkse traditie bakte ik een taart. We bleven in het favoriete thema van't moment.

Het hostiepapier komt weer van bij Rosa's Sweet Corner. "Olaf zonder neus" boetseerde ik zelf.

Deze ochtend realiseerde ik me dat er niet veel plaats was op de taart om 8 kaarsjes neer te zetten, zonder de foto te beschadigen. Dus kochten we nog snel een Berlijnse bol bij de bakker, en werd die onder luid gezang al "brandend" binnen gedragen. De neefjes keken toch wat beteuterd toen er (zogezegd) geen verjaardagstaart bleek te zijn. Lien was gelukkig al wel op de hoogte, en de taart werd dan maar snel uit de kelder gehaald... :-)

Olaf de sneeuwman

Na de wafels van vorig jaar, koos Lien dit jaar opnieuw voor cupcakes om te trakteren in de klas. En het moesten sneeuwmannen worden (vorige winter haalden we deze inspiratie uit de kalender van HBvL). Maar sneeuwmannen op een zonnige 10e september, daar doen we niet aan mee. Als compromis (waar ze zelfs nog gelukkiger mee was), gingen we voor Frozen cupcakes, en mochten naast Olaf de sneeuwman ook Anna en Elsa pronken op dat lekkers.

De cakejes bakten we zelf, maar het hostiepapier in Frozen thema bestelde ik bij Rosa's Sweet Corner.

Gelukkige verjaardag Lien !!!

Taart voor het Grote-mensen-feest

Om de feestweek af te sluiten, werd Kaat haar verjaardag zondag nog gevierd samen met de grootouders, tantes, nonkel en neefjes. En ondertussen is het traditie dat er dan een taart gebakken wordt.

2014Nov23_6027_550px.jpg

Ik wou koste wat het kost vermijden dat ik weer voor een onmogelijke opdracht zou staan, dus besliste ik lekker zelf wat het deze keer zou worden. Rond het prinsessenthema konden we nog wel wat variëren...

2014Nov23_6025_550px.jpg

Het werd een "simpel" kroontje met voldoende glitter...

2014Nov23_6024_550px.jpg
2014Nov23_6029_550px.jpg

Bees

Gisteren was een heel speciale dag voor Kaat. Ze keek al bijna 2 weken uit naar haar 5e verjaardag. Want dan zou ze niet alleen gevierd worden in de klas, maar kwam papa ook mee om te laten zien dat leren programmeren echt al wel haalbaar is vanaf de kleuterschool. Hij zou een demonstratie geven van de Bee-Bot, een robot in de vorm van een bijtje. En dat inspireerde Kaat voor de cupcakes die ze mee wou nemen...

naam naam naam naam

Lego Friends

Wat vliegt de tijd !! Vorige week werd Lien alweer 7 jaar. Tijd voor traktaties. Naar school wou ze deze keer geen versierdecupcakes meer meenemen, wel zelfgebakken wafels. Op het familiefeest daarentegen moest er nog wel een taart zijn. Het thema liet ze aan mij over...

Maar wat maak je nog voor een 7-jarige meid? De inspiratie haalde ik deze keer uit haar vastberaden antwoord op de vraag welk kadootje ze graag zou hebben. "Iets van Lego Friends". De taart werd dus ook "iets van Lego Friends"...

2014Sep13_5652_550px.jpg

Al google'end naar inspiratie, kwam ik ijsblokvormpjes in de vorm van Lego blokjes tegen. Die werden besteld bij Brickshop. Aangezien de verzendingskosten vanuit Nederland nogal hoog opliepen, bestelde ik ineens ook de Lego Friends ijsblokvormpjes, met vlindertjes en bloemetjes.

2014Sep13_5654_550px.jpg

Ook de Lego Friends personages mochten niet ontbreken...

2014Sep13_5662_550px.jpg

De blonde Stephanie kreeg een plaatsje vooraan op de taart.

2014Sep13_5660_550px.jpg

Olivia mocht beneden aan de taart de wacht houden :-)

2014Sep13_5659_550px.jpg

Pirateneiland

Piraten. Niet iets wat je verwacht op de blog van een mama van 2 dochters...

Neefje Tim werd afgelopen woensdag 4 jaar. Toen zijn mama pas van de trap gedonderd was, bood ik aan om de verjaardagstaart te maken. Het moest een piratentaart worden, maar niet dezelfde als die van vorig jaar. Effe googlen, want piraten zijn hier geen populair thema.

Boetseren zag ik niet zitten, dus werden enkele duplo piraten als decoratie gebruikt.

't Was eens iets anders, een taart voor een jongen maken. En niet simpel om de roze en paarse suikerpasta te negeren... ;-)