Paddenstoelen

Paddestoelen of paddenstoelen? Die nieuwe spelling (wanneer zijn de regels voor het laatst gewijzigd?), ik kan er staart noch pluim aan vastknopen. De eerste tien jaren nadat ik van de schoolbanken "verlost" was (nee, het was geen marteling, maar een fijne tijd), kwam ik (bijna) enkel tijdens het verbeteren van examens in contact met de geschreven Nederlandse taal. En dat was absoluut geen voorbeeld van hoe het moet. Alle andere professionele communicatie verliep in't Engels. Tot ik 3 jaar geleden van werk veranderde, en rapporten in het Nederlands moest beginnen schrijven. Van Dale online werd mijn beste vriend. Nu dus ook, en de tussen-n blijkt nodig te zijn. Paddenstoelen dus.

Op Van Katoen kocht ik een stofje met de rood-met-witte-stippen-huisjes van Kokka. Met de intrede van de herfst enkele weken geleden (de mooie nazomer van afgelopen week vergeten we even) werd het hoog tijd dat er iets mee gemaakt werd. Ik koos opnieuw voor het Knippie rokje, de versie met boordstof en vaste elastiek en zette er deze keer een voeringstofje in dat onderaan komt piepen.

Kaat was heel content, en de eerste keer dat ze het rokje aandeed naar school, knutselden ze net zelf een paddenstoel...