Zomerjasje

Een tijdje geleden zag ik op haar blog een heel mooie kinderjas. Ik schafte me onmiddellijk het patroon aan. De eerste stap was gezet. Nu nog stof vinden dat geschikt is voor een jasje, en naar de goesting van Lien. Opnieuw dankzij Katja ging ik naar een stoffenuitverkoop in Bilzen. Daar vond ik het buitenstofje: een fijn paars waterafstotend katoentje. De buitenkant was dan ook snel klaar. Nu nog de voering. Ik doorzocht mijn stoffenvoorraad, maar ofwel was het restje te klein, te dun, niet naar de smaak van dochterlief,... Dan maar wachten tot het stoffenspektakel in Hasselt. Of een laatste poging bij de plaatselijke stoffenwinkel? Daar vonden we op de valreep nog een tof stofje. En het jasje was een week later klaar, net te laat voor die ene week mooi weer eind maart. Inclusief zakjes, magnetische sluiting en knopen ter versiering.