Kleedjes

Bij haar zag ik al veel mooie kleedjes volgens het Burda 7828 patroon. Moeke vond dat ook, en kocht een tijdje geleden het desbetreffende patroon. Toen ik de give away bij haar won, stond vast dat ik van dat stofje ook een Burda 7828 kleedje zou maken. De lap was immers groot genoeg. Deze keer nam ik wel een maatje kleiner en gebruikte ik vlieseline naadband in schouders en hals...

Het striklint is wel leuk, maar veel werk, dus dat laat ik volgende keer achterwege (zoals hier beschreven). En wil het nu lukken dat het feest waar we in’t weekend naartoe moeten, een "Italian" dress code vereist. Het groen en wit is al in orde, alleen nog ergens een rood sjaaltje (of ander accessoire) vinden voor erbij...

Nu ik over deze creatie blog, realiseer ik me dat er nog een kleedje in de kast hangt waarover ik nog niets geschreven heb...

Dit kleedje was mijn feestoutfit voor de eindejaarsfeesten, maar de foto die er toen van gemaakt werd, was niet echt flatterend. De bedoeling was een nieuwe te maken met een plattere buik, maar die lijkt voorlopig nog spoorloos. Dus dan hier toch maar...

Model: Stitch & Sew, Najaar 2011, jurk nr.5
Stof: tricot van het stoffenspektakel najaar 2011