Een groot project

't Was hier weer eventjes stil, niet alleen vanwege de pc-issues maar ook door een project waar heel wat tijd in kroop. Na deze winterjas voor mezelf en deze zomerjas voor Lien waagde ik me nu aan een wollen winterjas met voering, split, beleg,...

De wollen stof kocht ik onlangs op het stoffenspektakel, maar dat heb ik me beklaagd... Het kostte me al enorm veel moeite om de stof mooi recht op mekaar te leggen voor het knipwerk. Tijdens het naaien sneuvelden er ettelijke naalden, tot ik op advies van de naaijuf overschakelde naar een naald nr100. Ook rafelde het stof enorm, zodat elke naad na het stikken onmiddellijk overlockt moest worden, hoewel dat bij een gevoerde jas normaal niet nodig is. En dan de voering (ook van daar), die streepjes, man man, zot heb ik mij daarop gekeken. Gelukkig zie je daar niet teveel van...

Ondanks het vele gevloek (wel 30 pogingen om een knoopsgat te maken, zonder succes, uiteindelijk werden het weer magnetische knopen zoals hier) heb ik weer vanalles bijgeleerd, en ben ik heel content met het resultaat...