Tussendoor...

Toch eerst nog even deze "mededeling" voor de grote stilte...

Na een naaimachine van Janome en een overlock van Bernina dacht ik dat ik voorzien was. Maar de zomen van de t-shirts voor de kinderen begaven het al na 1 wasbeurt. Gebroken onderdraad. Net toen arriveerde in de naailes een coverlock en ik kreeg de primeur om hem uit te testen, met professioneel afgewerkte zomen als resultaat. De twijfel sloeg toe. Zou ik me dat ook nog ene aanschaffen? Maar is het zijn geld waard?

En toen kwam kerstmis eraan, met enkele goed gevulde enveloppen onder de kerstboom. En een beetje anticiperend op wat er nog zou volgen met nieuwjaar en mijn verjaardag (ondertussen is gebleken dat dit ruim voldoende was, dankjewel lieve familie), hakte ik de knoop door en schafte mij een coverlock aan.

De keuze was niet eenvoudig. Bij Chrisjo in Alken verkochten ze de Janome CoverPro 1000CPX en Bernina 009DCC. De Bernina is gekend voor zijn degelijkheid, maar vond ik moeilijk in te rijgen (meerdere pogingen nodig gehad voor een redelijk resultaat). Ook het werkvlak rechts van de naald is nogal aan de krappe kant. De Janome scoorde op beide punten beter en heeft een vrije arm, maar is dan weer veel groter en dus moeilijker op te bergen. Prijsverschil was er (op dat moment) niet, dus dat was geen doorslaggevend argument. Na enkele dagen piekeren, werd de knoop doorgehakt. Het werd deze...

... de Janome. De eenvoud was het beslissende argument. En er bleek nog een bonuspack bij te zitten, met een aanzettafel en 2 extra voetjes. Een mooi kado!!

Voorlopig is hij alleen nog maar uit de doos geweest voor deze foto's, maar er gaan binnenkort een heleboel tricot projecten onderuit rollen...