Jacob

Ondertussen al meer dan een jaar geleden vond het Van Katoen event plaats. Ten voordele van dit goede doel werd ook een broekpatroon verkocht, van de in blogland zo populaire Jacob broek. Ik kocht het niet (da's toch geen broek voor meisjes!) maar toen ik deze, deze en deze versies zag, had ik er toch spijt van. Gelukkig was het naaivirus toen al overgevlogen naar mijn zus en zij had het patroon wel gekocht. Ik nam maat 98 en 110 over voor de 3- en 5-jarige dochters, de versie met valse gulp. De assemblage duurde wat langer dan gedacht. Door een domme uitschuiver in de sneeuw (met barstjes in mijn rechterknie tot gevolg) en een kapotte pedaal van mijn naaimachine werd er meer dan een maand niets genaaid en daarna aan een gezapig tempo. En toen de broekjes eindelijk af waren, bleek maatje 110 (lichtblauwe) net te klein (met een echte gulp was het misschien nog gelukt, maar nu ging de broek niet over de poep). Lostornen dus en zij- en kruisnaden smaller doorstikken. Veel werk met die paspel, en de broek blijft krap :-( Hopelijk kan ze toch 1 zomer dienst doen voor ze van kast moet verhuizen...

Gabardine: onlinestoffen.nl
Paspel: Stoff.be