Julia sweater

Na de Swing skirt mag ik ook het patroontje van de Julia sweater testen. Ik keek al een tijdje uit naar de release van dat patroontje. Zoveel varianten, allemaal even leuk!

Het patroon assembleren deed ik al op de trein, zodat ik thuis direct de juiste maat kon overnemen en het stof knippen. Alleen liep dat laatste niet zonder slag of stoot. Voor de boordjes wou ik niet al onmiddellijk gaan knippen in de nieuwe tricot die ik pas gekocht had, want stel je voor dat ik dan niet meer genoeg zou hebben voor het oorspronkelijke plan. Dus zocht ik tussen mijn overschotten. Daar vond ik het perfecte stofje, een restje van dit t-shirt en dit topje. Dit betekende wel heel veel puzzelwerk om toch maar alle onderdelen (inclusief tunnelzak) eruit te krijgen. Een geluk dat ik altijd heel zuinig knip, het lukte me net (per ongeluk wel de kraag 2x geknipt, dus nog een klein restje).

De beschrijving om alles in mekaar te zetten, is heel duidelijk. Die richttijd van een uurtje zou zeker moeten lukken. Alleen hield die geen rekening met het feit dat halverwege mijn linkse overlockdraad ineens op was. Op zoek naar een andere (minder goed passende) kleur dus. 5 minuten later brak ineens mijn naald, en ik had het niet onmiddellijk door. Een hele (overlockte) naad losdoen dus (wat niet zo evident is), want het puntje van de naald hing ergens middenin nog aan de draad. Na een uur hield ik het voor bekeken, met enkel nog de kraag en de mouwboorden te doen.

Sinds de kaptruien komt bij elk voorstel om een nieuwe trui te maken steevast de vraag "Toch met duimgaten hé mama?". Die moesten er nu dus ook inkomen. Vermits de boorden van de Julia sweater veel breder zijn dan die van de kaptrui, moest de positie van de duimgaten herdacht worden. Toen de eerste boord aan de trui stond, ontdekte ik dat ik er toch niet goed over nagedacht had. Wat nu? Mouwboord er weer vanaf. Maar dat duimgat ook nog terug losdoen? Geen optie omwille van de stretchsteek. Opnieuw knippen dan maar. Uit de allerlaatste restjes kreeg ik net 1 boord, de andere kreeg ik nog uit de extra kraag die ik geknipt had. Oef. Maar nu mocht er echt niets meer mislopen. Meer dan 2 uur later was hij eindelijk af.

voor
voor
Handen in de zak
Handen in de zak
Achter
Achter
vliegen
vliegen
Duimgaten
Duimgaten

Van de "val" van de kraag ben ik iets minder content. Waarschijnlijk had ik die overlap iets verder naar voor moeten aanzetten.

Kraag
Kraag

En de mouwen zitten toch wat vast. Nicky velours (van bij Den Depot) rekt blijkbaar alleen horizontaal en verticaal, niet diagonaal. En het onderste stuk van de mouw is schuin van draad geknipt...

Mouw
Mouw
Tunnel
Tunnel

Detail van de tunnel ingang.

Het patroon en de instructies zijn goedgekeurd (mijn stofkeuze wat minder). Het kleedje ga ik zeker ook nog eens uittesten. Good job, Marte!