Lotta dress

Uit 190 kandidaten werd ik opnieuw geselecteerd als tester voor een patroon van Compagnie M. Deze keer was het de Lotta dress. Marte moet wel heel content geweest zijn met mijn vorigetesten, en ik was ook weer heel content...

Ik koos een stofje dat ik vorige zomer meebracht van New York, de Aqua Red Daisy Doolittle van Michael Miller, besteld bij Fabric.com. Er heerste wel even paniek toen ik ontdekte dat het stofje maar 110cm breed was ipv de 140cm die ik altijd gewoon ben. Ik kreeg het kleedje er volledig uit, maar een extra rokje zal niet meer lukken.

voor
voor
achter
achter

Ik maakte de 6 jaar, maar verlengde het rokdeel met 2.5cm. Lien wordt tenslotte na de zomer ook al 7 jaar...

zij
zij

Toen ik mijn naaimachine kocht, stond bovenaan mijn eisen-lijstje dat het automatisch knoopsgaten moest kunnen maken. Die functie wordt dan sindsdien ook altijd gebruikt. Echter, na 6 jaar (!!) ontdekte ik dat het ook knopen kan aannaaien. Dus werd dat nu ook even uitgetest. En het resultaat was verbluffend (zie ook bij het paasmandje). Waarom heb ik dat niet eerder ontdekt?!?

Detail knoop
Detail knoop

De knopen kocht ik enkele weken geleden in China via Aliexpress.

Vanaf vandaag is het patroon van dit kleedje te koop in de shop van Compagnie M. voor slechts €7 (en deze week zelfs met 10% korting). Je krijgt waar voor je geld, want het is weer eindeloos combineren met de zakopties (ik maakte de schuine zak, maar je kan hem ook verwerken in de zijnaad of als opgestikte zak) en de sluiting achter (knopen met knoopsgaten zoals ik maakte, knopen met een lusje, of een blinde rits). En wie liever de mouwtjes van de Mara blouse of het Louisa kleedje gebruikt, kan die ook combineren met de Lotta dress. Twijfel je nog? Niet doen, want ook de instructies zijn weer heel duidelijk !!