Soft Cactus

Al geruime tijd passeren in blogland de mooiste creaties met de stoffen van Soft Cactus, en iedereen is er laaiend enthousiast over. Dus bestelde ik ook enkele lapjes bij Liesellove. Er waren al veel soorten (bijna) uitverkocht, dus kocht ik vooral halve meterkes. Twee daarvan (Puzzled Milly Red en Whoopsy Daisy Green) werden in de volledige stofbreedte omgetoverd tot rimpelrokjes volgens het recept in het boek van MmeZsazsa.

Ik heb echter wel gevloekt op de tailleband (en ben niet 100% tevreden over het resultaat). Het was niet simpel om rekkende boordstof vast te stikken aan gerimpeld katoen (vooral het bepalen van de hoeveelheid rimpels). Volgende keer maak ik gewoon een tunnel met elastiek erdoor, die boordstof zie je toch niet onder een iets langer t-shirt...

Ook had ik het gevoel dat de print niet helemaal recht liep. Toch heb ik geprobeerd om overal op exact dezelfde plaats om te zomen. En deze keer gebeurde dat met twee van de vele siersteken die mijn naaimachine rijk is.

Nog een detail (zonder foto). Voor het eerst sinds 7 jaar heb ik iets afgewerkt met een Engelse naad. MmeZsazsa heeft me na al die jaren naailes toch nog iets kunnen bijleren...