KCW Knutselschort

Disguised as a painter in an old shirt from dad

Sinds september gaan beide dochters naar de tekenacademie. De jongste op woensdag, de oudste op zaterdag. Veel materiaal moeten ze niet meenemen, enkel een vod en een knutselschort. Van dat laatste hebben we er veel gehad, maar op 1 exemplaar na zijn ze allemaal onvindbaar. In principe genoeg, maar laat die nogal kort zijn voor Lien. Een zoektocht in de speelgoedwinkels in de buurt leverde geen groter exemplaar op. Een paar weken geleden las ik dan een blogpost (helaas weet ik niet meer van wie) van een knutselschort gemaakt uit een hemd van papa (naar een beschrijving in LMV winter 2013/2014). Aangezien ik in de mdh zijn kast altijd moet zoeken naar een lege kapstok en een plekje om nog een hemd bij te hangen, kon dat geen probleem zijn. Uit een 4-tal hemden viel de keuze onmiddellijk op het paarse exemplaar. (Wat had je anders gedacht? Een saai grijs? Een blauw geruit?)

Mijn cameo werd nog eens uitgehaald om de schort wat op te fleuren met een schilderspalet en penseel. We gebruikten een combinatie van flock- en flexfolie om voldoende heldere kleuren te hebben voor de kloddertjes verf.

Het thema van KCW deze week is "Disguise" (verkleden). Lien werd een echte schilder. Even nadenken wat we gaan schilderen...

Een beetje verf op het penseel...

En actie !

Laat die kunstwerkjes nu maar komen !!

Knopen van een bestelling bij AliExpress, die ik ook al gebruikte voor deze kleedjes.