Rechte rok

Vorig schooljaar waren er 2 projecten die ik zeker wou maken tijdens de naailes. Een kleedje en een broek op maat. Voor de kerstvakantie had ik al twee kleedjes klaar. Aangezien de eerstejaars daarna met een rechte rok begonnen, en de juf niet onmiddellijk tijd had om ons met het patroon van de broek te helpen, besloten we met 3 "gevorderden" de rok nog eens mee te maken (we maakten lang geleden al eens een versie in baalkatoen). We konden echter sneller dan gedacht overschakelen naar de broek, zodat de rok niet af geraakte en onderin een zak verdween. Niet erg, want een rechte rok zou ik toch nooit dragen. Bij de start van het nieuwe schooljaar had ik nog geen wensenlijstje klaar, en samen met de 2 anderen viste ik de rok terug op en werkte hem af.

Uit noodzaak nam ik een bruine blinde rits (nergens nog een zwarte te vinden), en uit luiïgheid zette ik een kamsnap aan. Veel zie je daar toch niet van. Ik voorzag de rok wel van een eenvoudige split.

Achteraan heb ik redelijk wat extra lengte nodig, dus daar gaat zeker rekening mee gehouden worden bij volgende rokken (eender welk patroon).

Tot mijn grote verbazing zit de rok best wel aangenaam. Hij zal dus zeker regelmatig gedragen worden, niet alleen als ik eens "superdeftig" voor de dag moet komen...