Julia Dress

De Julia Dress, een variant op de Julia Sweater van Compagnie M. Ik zag de versie voor kinderen al enkele malen passeren in blogland, alvorens de oproep van Marte kwam voor testers voor de volwassen versie. Aangezien het een kleedje in rekstof is, zag ik dat wel zitten. Qua pasvorm meestal wel een succes...

Na de Julia Sweater die ik al eens voor Lien maakte en waarvan de mouwen te smal bleken, was ik wel geleerd, en koos een stofje met genoeg rek. Dacht ik. Tot ik het kleed aandeed, en de mouwen niet goed kon optrekken. Toch nog te smal. En natuurlijk had ik de vernieuwde instructies niet gelezen, want daarin voorziet Marte maar liefst 2 oplossingen om dat probleem te voorkomen.

Er zat dus niets anders op dan een groot stuk van de mouwen af te knippen. Gelukkig is dat ook een optie van de Julia Sweater, en doet dat geen afbreuk aan het model. En zo valt de diepe halsuitsnijding zoals het hoort, en combineert die mooi met een (lang geleden) zelfgemaakte halsketting...

Aan de achterkant voorzag ik een naad om alle patroondelen uit een coupon van 1m50 te krijgen. Door mijn holle rug moest ik daar boven de band wel nog een kleine 4cm wegnemen, en had ik die lengte onderaan de rok extra nodig. Al een geluk dat ik het rokgedeelte wat verlengd had, anders hing het kleed onderaan heel ongelijk. Nu heb ik dat probleem dikwijls genoeg gehad om me daar in de toekomst (hopelijk) niet meer aan te laten vangen...

Ik ben content met het resultaat !!

Stof: coupon van het Stoffenspektakel, uit de voorraad
Lint: elastisch biais, Stoffencircus in Lommel
Paarse boorden: restant van de Candy Dress
Patroon: Julia Sweater van Compagnie M. met extra instructies om er een Julia Dress van te maken