Anna en Elsa

Carnaval in de school. Twee dochters die gek zijn van de film Frozen. Een plus een is twee. Reclamefoldertjes brachten redding. Ik zou weer een jaar gespaard blijven van het maken van carnavalskostuums. Op een woensdagnamiddag reden we naar die ene winkel. De Frozen kleedjes waren nog niet binnen, maar werden snel verwacht. 's Zondags reden we opnieuw, en jawel, de rekken hingen vol. Gretig zochten we naar de juiste maten. Het Anna kleedje werd onmiddellijk goedgekeurd door Kaat. Maar waar ik al voor vreesde, werd waarheid. De grootste maat van het Elsa kleed bleek te klein voor Lien. Daar ging mijn voornemen. We kochten al wel een pruik van de Disney prinsessen...

Ik zocht redding in Stof-voor-durf-het-zelvers-2 voor een patroon van het bovenstuk en de lange mouwen. Voor- en rugpand werden in twee geknipt. Stof en goudkleurig biais vond ik gelukkig heel snel in de plaatselijke stoffenwinkel. Ik was duidelijk niet de eerste die ernaar vroeg...

Vijf avonden werd er aan gewerkt (de ene al wat harder dan de andere), maar het was het allemaal waard. Resultaat: een Elsa kleed met hele lange sleep.

Maar zo'n lange sleep om naar school te gaan, en op het einde van de dag een stoet te lopen? Geen goed idee! Dus voorzag ik knoopjes in de taille en lusjes aan de sleep om hem omhoog te doen (het idee pikte ik van mijn trouwkleed). Zo werd het kleed "school en stoet"-proof :-)

De mouwen moesten eindigen in een tip, met lusje om de vinger door te steken. Niet evident aan zo'n stuk voile. De rolzoom bracht (een redelijk propere) redding.

Aan het Anna kleedje van Kaat gaf ik ook nog een persoonlijke touch, door nog snel een cape te maken van een fleece dekentje dat ik nog had liggen. Basis was een halve cirkelrok, zoals bij de roodkapjes cape.

En zo vertrokken ze deze morgen, als 2 echte Disney-prinsessen/zusjes naar school...