Parijs

Nu de kinderen al wat groter zijn, wilden we onder de paasvakantie een citytrip naar Parijs maken. Een hele toffe stad (waar de mdh en ik voor het laatst waren toen ik net zwanger was van de oudste), snel bereikbaar met de trein (we zijn bijna sneller van Brussel in Parijs dan van thuis in Brussel), waar vanalles te zien is binnen wandelafstand, of goed bereikbaar met de metro. Maar op het moment dat we tickets voor de Thalys wilden reserveren, werd Parijs op z'n kop gezet door de aanslag bij Charlie Hebdo, de daaropvolgende klopjacht en gijzeling. Hoewel ook ons landje niet vrij bleek te zijn van terroristen, werden de plannen toch maar tijdelijk opgeborgen.

Even later kwam ik nog eens bij Tirelire, en zag daar prachtige tricot paneelstoffen van Parijs en Venetië. Die kon ik toch niet laten liggen? Er zaten nog 2 panelen met de Eiffeltoren op de rol, en aangezien er een foutje in beide zat (een stukje van de print was niet gedrukt), kreeg ik ze met een fikse korting mee. Ik zag er onmiddellijk een kleedje voor de dochters in. Patroon komt uit de B*Inspired by Poppy, editie 3 winter 2014 (zonder de rolkraag).

naam
naam
naam
naam

Voor Kaat gebruikte ik voor de achterkant en mouwen de Punta di Roma die over was van de Iridis wrap dress.

naam
naam
naam
naam

Voor Lien dook ik in de kast van moeke voor een restje Punta di Roma van haar "voor appelen en peren" tshirt...

naam
naam

Toch een prachtige skyline, niet?

naam
naam
naam
naam

De kleedjes kunnen zowel met blote benen gedragen worden, als met broekkousen eronder (is echt wel nodig bij dit gure "lente"weer). En zo kunnen ze ook nog gedragen worden als we in het najaar toch naar Parijs trekken...