Louise jurk

Tegelijkertijd met de Jill jurk maakte ik ook de Louise jurk uit de laatste La Maison Victor. Kaat was meer te vinden voor dat modelletje en koos een stofje dat ze zich op het Stoffenspektakel vorig jaar al toegeëigend had.

naam
naam
naam
naam
naam
naam

Het kleedje werd volledig gevoerd met tricot voering die ik ook al gebruikte voor het "communie" kleedje. Heerlijk soepel en fris...

naam
naam

Iets wat ik nog nooit eerder gedaan had, maar in de werkbeschrijving van LMV stond, was de naad waarmee de voering aan de buitenstof hangt, vast te stikken op de voering. Dit geeft wel een mooie afwerking. Alleen bij de armuitsnijding lukte me dat niet. Dat was sowieso al een heel gefriemel om helemaal rond te geraken, en met dat extra stiksel had ik altijd wel iets teveel onder mijn naald zitten. Dus gaf ik bovenop maar een stiksel om alles op zijn plaats te houden...

naam
naam

De kraaltjes bracht ik ooit eens mee uit de Action. Het was een setje glaskralen in fluo kleuren. Ik had geen idee over de kleurvastheid, en stopte ze voor de zekerheid op voorhand in een wasnetje in de wasmachine. De kralen bleven gelukkig heel mooi. Laat die temperatuur nu nog maar wat de hoogte in gaan...

naam
naam
naam
naam

Ik stuurde dit kleedje ook in voor de Sew + Show link party van Straight Grain. Klikken jullie even door?