Ishi Dress Blog tour

Enkele weken geleden, gelijktijdig met de oproep van Sofilantjes, kwam ook van An van Straight Grain de vraag om een patroon te testen. Om mijn kansen te vergroten om toch ergens te mogen meedoen, schreef ik me ook daarvoor in. Wie had nu ooit gedacht dat ik voor beiden geselecteerd zou worden? Ik niet alleszins, maar toch gebeurde dat. En het was een plezier om te testen, zo'n duidelijke instructies! Vandaag mag ik mijn exemplaar laten zien tijdens de blogtour...

naam

Het Ishi patroon is ontworpen om 3 verschillende stofjes te combineren. In mijn stoffenvoorraad (die nochtans gigantisch is) vond ik echter geen 3 stofjes die, met goedkeuring van de dochter, bij mekaar passen. We kozen dan maar voor de Granny's Tiles Roze uit de eerste Soft Cactus collectie, gecombineerd met een effen oranje katoentje.

naam

Het patroon voorziet in een versie met korte of lange mouwen. Met de zomer voor de deur, ging mijn voorkeur uit naar de korte mouwen.

naam

De naam "Ishi" komt volgens An van het Japans voor steen, en verwijst het naar hetgeen heel waarschijnlijk in de grote zakken terecht zal komen. En grote zakken zijn het :-) Ook hiervoor zijn er 2 opties, namelijk rechte of schuine zakken...

naam

Lien was een boek aan het lezen toen we aan de fotoshoot wilden beginnen, en nog voor ik haar instructies kon geven, zat ze alweer in de zetel. Vandaar de kreukels op de zak.

naam

Tijdens de patroontest voorzagen de instructies enkel nog maar een sluiting met blinde rits, maar ondertussen heeft An ook een knopensluiting toegevoegd.

naam

Deze versie valt niet zo mooi (het is een A-lijn jurkje). Ik vermoed dat het te wijten is aan de hele soepele Soft Cactus stof, en dat het oranje stofje iets te zwaar is (nochtans ook een dun katoentje). Maar zo heb je al een idee hoe het kleedje valt als de zakken volgepropt zijn met allerlei schatten :-)

naam

Nog tot vrijdag kan je het patroontje kopen met 15% korting (met de code LAUNCH15) in de Straight Grain shop. En ga ook zeker eens kijken naar de andere prachtige versies in deze blogtour!!