Fietszadelhoesjes

Alvorens een nieuwe creatie te laten zien, even een korte dienstmededeling. Op 21 augustus 2014 schreef ik in een blogpost dat ik al 122 volgers had. Exact een jaar later, op 21 augustus 2015, ontving ik een mail van Bloglovin dat er zich weer een nieuwe volgster aangemeld had. Evi, jij bleek de 244e te zijn. (Stuur je mij jouw adres via het contactformulier? Dan volgt er een kleine attentie.) Een verdubbeling op een jaar tijd !! Dus bij deze een dikke dankjewel aan jullie, trouwe lezers (ondertussen met nog 3 meer) !! Binnenkort ga ik daar nog eens iets voor terugdoen (een give-away of zo?).

Maar nu over naar de orde van de dag. Enkele weken geleden kwam Lien heel bedroefd vertellen dat de zadelhoes die moeke gemaakt had, gescheurd was. Ik dacht dat wel even te herstellen, tot ik dit zag...

Er zat niets anders op dan een nieuwe hoes te maken, want een zwart zadel is veel te warm aan de billen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik vroeg het patroon uit Zo Geknipt aan moeke, we zochten een fleurig (en stevig) reststofje uit (van dit kleedje), en zo hadden we snel een gepersonaliseerde zadelhoes.

Omdat die van Kaat (tijdelijk) onvindbaar is, maakte ik voor haar ook een nieuwe...

En zo kunnen ze morgen, als het weer het toelaat, in stijl naar school fietsen :-)

De hoesjes zijn misschien een beetje ruim, maar zo kunnen ze volgende zomer, als de dochters toe zijn aan een grotere fiets, nog dienst doen...