Kleine meisjes worden groot...

... maar willen soms toch ook nog een beetje klein blijven.

Donderdag vierden we Lien haar 8e verjaardag, met kadootjes en kaartjes, een lekkere traktatie en veel aandacht in de school, haar lievelingseten, en een grote coupe ijs om de dag af te sluiten. Maar toch ontbrak er nog iets. Dit jaar maakte de juf geen verjaardagskroon meer. We wisten niet dat dat niet meer gedaan wordt vanaf het derde leerjaar... En Lien vond dat toch spijtig. Dus kroop ik 's avonds nog achter mijn naaimachine met de tutorial voor een snelle verjaardagskroon naast me.

Het was behelpen met wat ik nog in huis had (knutselrubber ipv dikke vilt, satijnen lintjes die ik ooit uit een kledingstuk knipte,...). Het stofje was zo'n klein lapje van Veritas. En ik durfde eindelijk de schaar zetten in een van de vele vellen glitterflexfolie uit mijn voorraad...

Gisterenmorgen was ik al werken toen Lien opstond, maar volgens de papa verscheen er een grote glimlach op haar gezicht toen ze de kroon opzette, en heeft ze hem pas afgezet toen ze haar schoenen al aanhad om naar school te vertrekken...

En nu is het deze namiddag op het schaatsfeestje met de vriendinnetjes ook duidelijk wie de jarige is :-)