Nieuwejaarke zoete

Om te beginnen de allerbeste wensen voor 2016, en dat jullie nog veel plezier mogen beleven aan mijn blog!

Dit nieuwe jaar start ik met jullie mijn "nieuwe" hobby voor te stellen. Echt nieuw is ze niet, want na dat breien op de trein schakelde ik die zomer (2014) al over naar haken (dikke sjalen breien bij 30 graden zou nogal vreemde blikken ontlokken). Maar geen enkel van die projecten is al volledig af om hier te laten zien. En toen kwam ik een gemakkelijk en snel klaar haakwerkje tegen. Hop naar de Action voor een voorraadje knipframes in alle kleuren, en het haken kon beginnen. Ik had nog een dikke bol wol liggen in blauw-paars-bordeaux tinten. Het garen met kleurverloop gaf een tof effect, en het portemonneetje heeft geen bloemetje meer nodig.

Echter was het niet altijd even gemakkelijk om de steken goed te zien met die pluizige wol. In de Veritas vond ik katoenen garen met kleurverloop, in allerlei tinten. Er volgden snel nog 2 exemplaren.

Die laatste portemonneetjes werden ingepakt als beloning voor de mooie nieuwjaarsbrieven (en werden onmiddellijk in gebruik genomen om de nieuwjaarscentjes in te bewaren). Het pluizige exemplaar bewaar ik voor mezelf :-)