When Harry met Louisa

Dat ik een grote fan ben van de patronen van Compagnie M, zullen de vele Lotta rokjes en kleedjes, Susanne cardigans, en Julia hack wel duidelijk maken. Alleen de Louisa dress voor kinderen met de kangoeroezak kon me nog niet bekoren (bij de damesversie liet ik dan ook telkens de zak weg). Maar toen ik de Louisa coat zag, was ik onmiddellijk verkocht!

De testronde liet ik aan me voorbij gaan, wegens een te drukke periode, werk en privé. Een geschikt stofje lag al heel lang klaar (ooit gekocht op het Stoffencircus) om er de Jackie mantel van Ienemiene mee te maken, maar het werd steeds terug op de stapel gelegd, uit vrees dat het vele werk een maat voor niets zou zijn, en dat de jas enkel kastvulsel zou zijn zoals die andere exemplaren. Maar de goede ervaringen met Compagnie M patronen en de aankondiging van de Lewis & Louisa contest waren de figuurlijke schop onder mijn **.

Tussen alle verjaardagsvoorbereidingen door startte ik met het teken- en knipwerk. Zoveel patroondelen, nog meer stofdelen (want ik voegde een tussenjas in fleece toe voor extra warmte), maar de uitleg was zoals steeds uitstekend.

Het oorspronkelijke idee (en suggestie van Marte tijdens het stoffenspektakel) was om bordeaux paspel toe te voegen. Maar in de grijze stof zitten roze en okergele streepjes, en daarom koos ik voor een opvallender accent met okergele paspel en boordstof. Ook vond ik de perfecte okergele knopen bij Stoff.be.

Een winterjas heeft een kap nodig, zonder discussie. En dat de paspel dan doorloopt in het rugpand, maakt de jas af!

Mouwboorden worden hier standaard voorzien van duimgaten volgens de uitleg van Riet. Zo ook nu...

De keuze voor de voering was nog de lastigste. Mijn hele voorraad werd doorzocht met een 5-tal kanshebbers als resultaat, gaande van een lichtgrijs stofje met roze bloemetjes, over lichtgeel met boerinnetjes, tot een stofje met hele felle kleuren. Ikzelf, de mdh en Lien, we kozen allemaal een andere combinatie. Tot ik het Harry Potter stofje erbij haalde dat ik een tijdje geleden kocht om er een ipad hoes van te maken, maar aan de kant moest voor een veel schoner lapje. Ondanks de donkere kleur past het perfect bij de okergele paspel, en de fascinatie van de dochter voor de tovenaarsleerling gaf de doorslag. Voor een perfecte overgang tussen beleg en voering voegde ik ook hier paspel toe.

In kledingstukken voeg ik zelden een label toe, maar deze unieke jas verdient er absoluut eentje.

En dan een laatste detail dat amper zichtbaar is: de gladde voering in de mouw is ook nog eens in datzelfde okergeel !!

Volgens de matentabel was een 8 jaar groot genoeg, maar ik koos een maatje groter, zodat Lien er wat langer plezier aan heeft.

En plezier hadden we al tijdens de fotoshoot in het bos van Domein Nieuwenhoven...