Chess sweater

Lang geleden, nog voor ik met deze blog begon, naaide ik al eens 2 kledingstukken voor de mdh. Het eerste was een flanellen pyjama, het andere een fleece vest. Aan beiden scheelde wel iets (voornamelijk "te kort"), en dus gaf ik er de brui aan om nog kledij voor hem te naaien (met een draagtas, enkele opberg zakjes, hoesje of toiletzak kan ik niet veel mis doen). Daarna waren het vooral de dochters die van handmade gerief voorzien werden.

Tijdens een blogmeeters uitstap in Antwerpen kocht ik stof voor een hemd, want net daarvoor zat er bij de Knip een special met patronen voor mannen (tot dan een zelfzaamheid). Maar die lap stof werd nog steeds geen hemd (veel werk, en het risico dat het toch weer niet gedragen zal worden).

Met de komst van LMV zag het naailandschap er plots heel anders uit. Eindelijk wat meer variatie in mannenpatronen, en de daarbijhorende uitgebreide uitleg. Ik keek lang de kat uit de boom, maar besloot uiteindelijk toch een poging te wagen met de Chess sweater (jan/feb 2015). Een tof model en weinig werk. Dat verdiende een nieuwe poging.

De zoektocht naar de geschikte stof was nog het meeste werk (tricot of punta di roma zijn niet warm genoeg voor de mdh, sweaterstof bevat vooral prints voor kinderen). Op het stoffenspektakel vond ik op weg naar de uitgang toch nog een coupon sweaterstof in een kleur die nog niet terug te vinden was in zijn kast, maar wel met veel van zijn hemden te combineren valt. En zo werd er geschiedenis geschreven ten huize Mamacreatief. Een kledingstuk voor de mdh zag het levenslicht, en werd al veel gedragen.

Om toch iets contrast te hebben in de sweater naaide ik elastische paspel tussen de mouwen en het voor- en achterpand. Zo vallen de raglanmouwen ook beter op.

Waarschijnlijk haal ik de heupboord er nog wel eens vanaf om hem wat smaller te vallen. Die mag voor mij wel wat vaster zitten in een sweater...