Losse broeken

De kinderen zijn geen broekendragers, en veel hangen er dus ook niet in hun kast. Maar soms is het gewoon praktischer (of noodzakelijk) om een broek aan te doen. En dan vragen ze steevast naar hun "flodderbroek", eentje die we in de zomer kochten bij Bel&Bo, zonder knoop en rits. Niet echt een broek om in de winter aan te doen... Dus ging ik op zoek naar een stofje en een patroon om hen een losse winterbroek te maken. Allerlei patronen passeerden de revue (Mini Hudson pants, Knippie april/mei 2014,...), zelfs de patronen werden al overgetekend. Ook het stof lag na lang twijfelen klaar (de Louisa dress testersdag en de kortingen op Black Friday bij Mon Depot trokken me over de streep). Maar ik durfde er de schaar niet in te zetten, want ik bleef twijfelen over de maat.

En toen zag ik ergens een blogpost over de losse broek uit Stof-voor-durf-het-zelvers-2. Waarom had ik daar niet eerder aan gedacht? Dat boek ligt hier al zolang in de kast, met patroon voor een broek zonder knoop en rits, exact wat de kinderen wilden. Ik volgde braaf de matentabel, tekende voor Kaat een 122 over en voor Lien een 140. Aan het patroon zag ik al dat de pijpen veel te lang zouden zijn. Die werden "op het zicht" korter gemaakt. De broeken zaten heel snel in mekaar (hoe kan het ook anders met slechts 1 patroondeel), met de tailleband wachtte ik nog.

En toen kwam de pasbeurt. Conclusie? Het kruis hing veel te laag volgens de dochters. Een gemakkelijke oplossing werd gevonden door de broek bovenaan om te slaan en zo een tunnel te maken ipv nog een extra tailleband aan te zetten.

Gevolg? Het kruis zat veel beter en de broeken pasten veel mooier op de poep, maar ze werden wel ineens een heel stuk korter, en waren nog niet omgezoomd. Dus stikte ik er een biaislintje tegen om af te werken.

Kaat is heel content met haar broek, en heeft ze al regelmatig gedragen.

Lien daarentegen vindt de broek maar niks. Veel te los...

Ik ben er zelf ook niet helemaal tevreden over, daarom duurde het zolang voor ik erover blogde (foto's dateren al van voor kerstmis). En ondertussen werden er voor Lien enkele nieuwe broeken gekocht in de solden. Wel met knoop en rits, maar met de duidelijke afspraak dat de rits ALTIJD dicht moet. Verluchtingsgaten zijn "not done" voor meisjes van 6 en 8 :-)