Rimpelen

Een simpel rimpelrokje voor de kinderen. Dat stond al een eeuwigheid op mijn to-sew lijstje. De taille elastiek ligt ook al jaren in de kast. Ondanks de vele tutorials waagde ik me er nog niet aan. Hoe kon dat immers werken? Katoen rimpelen en aan een elastiek stikken, zonder de elastiek uit te rekken? Dat was toch alleen maar om problemen vragen? Ik zag het al voor me dat de naad zou breken bij het aandoen van het rokje. Tot ik ineens 2 weken geleden het licht zag... De oplossing bleek heel simpel en logisch: gebruik gewoon een elastische steek om de elastiek aan te zetten (en dat bleek achteraf ook duidelijk te zien op de foto's in de tutorial van Polkadotjes).

De stof is een dunne jeans en kocht ik samen met de glitterelastiek op een stoffenverkoop van Stof 'n Love.

Er gaan zeker nog exemplaren volgen, want ze naaien heel vlot in mekaar! Alleen maak ik de elastiek volgende keer wel enkele centimeters strakker (de kinderen maken hun buik blijkbaar zo dik mogelijk bij het opmeten, en natuurlijk zakt het rokje dan af bij een "normale" houding)...