Ivy in't kwadraat

Als je als kind nooit een tas of sleutelhanger of iets dergelijks vond met jouw naam, dan hou je daar toch een klein trauma aan over. Toen bij de eerste collectie stofjes van Soft Cactus enkele designs met de naam Ivy bleken te zitten, moest en zou ik daar een grote lap van hebben. Ik koos de Toddler Ivy - L - Blauw, zonder goed te weten wat ik ermee zou maken (gebeurt wel meer hoor, dat ik stofjes koop zonder duidelijk doel).

In november verscheen in LMV een patroon van de Ivy dress. Hoewel ik niet wild was van de versie in het tijdschrift, wou ik dat toch ooit eens maken, alleen al voor de naam. Af en toe verscheen het kleed al eens op een blog, maar telkens met dezelfde twijfels, weinig vorm, net een zak... Maar 1 en 1 werden 2, en de speciale rug trok mij uiteindelijk over de streep.

Een eerste pasbeurt was zeer teleurstellend, maar met de hulp van de naaijuf werden er, binnen de mogelijkheden van de geknipte panden, nog enkele aanpassingen gedaan. Langs achter lijkt het een draagbaar kledingstuk.

De Ivy in't kwadraat hangt al van half juni in de kast, reisde mee naar Gran Canaria en terug. Maar gedragen werd ze nog niet. Het "zak" gevoel is er nog steeds, en met de volgende foto begrijpen jullie wel waarom...

Met de hittegolf die er zit aan te komen de rest van de week, geef ik het kleed nog een laatste kans om uit de kast te komen, anders verknip ik het tot iets anders. Wat denken jullie, draagbaar of niet?