1 september - part II

Niet van mijn gewoonte om 2 dagen na mekaar een blogpost te schrijven, maar natuurlijk kreeg ook Lien een nieuw kleedje voor de start in het vierde leerjaar. Oorspronkelijk plan: eveneens een Nivalis. Maar dat werd aan de kant gelegd voor een andere gelegenheid volgende week. Ik greep nog eens terug naar de Princess Castle uit Ottobre 4/2013. Na 2 jaar was de vorige versie echt wel veel te kort en kwam de vraag naar een nieuw exemplaar.

Het stofje won ik vorig jaar in een give-away van Sofilantjes. Lien koos toen zelf bij JoyFits. Een blitsbezoekje aan de plaatselijke stoffenwinkel leverde een mooi contraststofje op.

Enige vereiste was dat het kleedje deze keer zou zwieren. Net zoals bij de Antoinette knipte ik het rokgedeelte in 3 stukken en liet de onderkant 16cm uitwaaien. Bovenaan hield ik de breedte aan. En zwieren doet het kleedje nu ;-)

De mouw-, hals- en zakboordjes bevestigde ik eens niet op de luie manier (dubbel vouwen en aanzetten met de overlock). Ze werden bias-gewijs omgeplooid en dan met de coverlock vastgestikt, het ene stiksel op het boordje, het andere op het kleedje.

Even hangen aan de droogmolen...

De "zwaai eens alsof je door de schoolpoort naar binnen wandelt" foto's hadden heel wat extra instructies nodig alvorens het gewenste resultaat bereikt werd...