Feestjurk Emma

Alle feesten zijn achter de rug, dus kan ik mijn feestkleed hier eindelijk laten zien. De Emma jurk uit LMV (editie 4 winter 2014) sprak me bij het verschijnen al onmiddellijk aan. En nu de overtollige kilo's er toch redelijk goed afblijven, waagde ik me er toch maar eens aan.

Ik paste wel enkele dingen aan. Om te beginnen tekende ik zelf een A-lijn rok, want plooien in het rokdeel van een kleed maak ik nooit meer. Bij de June dress heb ik me immers altijd enorm opgeblazen gevoeld (en die rok werd vorige maand dan ook helemaal losgetornd en hermaakt). Bij de originele lengte van de Emma jurk zou ik me niet op mijn gemak voelen, dus die werd eveneens verlengd.

Ook liet ik de schouderstukken weg, aangezien het stofje al speciaal genoeg is.

De overlap op de rug werd vastgestikt, en de knopen vastgenaaid. Knoopsgaten maken in een licht elastische stof is niet evident, en als die toch nooit gebruikt worden, zou het ook zonde zijn van het werk...

Het voordeel van deze stof (gekocht op het Stoffenspektakel, geen idee welke kwaliteit) is dat het vrij dik is en niet rafelt, zodat ik geen beleg toevoegde aan het bovenstuk, en dat ik niets omzoomde. Enkel de tailleband in de rug werd gedubbeld voor de afwerking.

De superkorte Susanne die ik maakte voor de communie van Kaat werd terug uit de kast gehaald wegens geen zin en tijd om nog te gaan shoppen naar een bijpassende cardigan.

En gecombineerd met een nieuwe handtas (waarover later meer) in blauw en beige was de outfit voor Kerst en Nieuwjaar klaar.

Om af te sluiten wens ik al mijn volgers een creatief 2017 toe en hopelijk vinden jullie veel inspiratie op deze blog !!