Mara top

Voor een keer ben ik eens snel om iets uit een La Maison Victor te maken. Allee ja, snel... Maandag zat de nieuwe editie al in de brievenbus, en ik presenteer jullie nu de Mara top uit editie sept/okt 2017. Maar zolang oktober nog niet voorbij is, telt dat nog, niet?

Samen met de stofjes van de Mona rokjes bestelde ik bij De Stoffenmadam de ribbeltricot die in LMV gebruikt werd, in bordeaux maar ook in blauw (al uitverkocht). Van die laatste bestelde ik een grotere lap, en deelde hem met mama. Haar versie zag je twee weken geleden misschien al? Hoewel ik ook schrik had voor de dikte aan de armuitsnijding, sloeg ik het boordje wel naar binnen zoals de beschrijving aangeeft. En ik moet toegeven dat dat best een mooie afwerking is.

Twee keer shoppen in Hasselt resulteerde in een broek en jasje dat ik er mooi mee kan combineren.

Ik kocht zelfs een bijpassende handtas. 't Is voor mij geen alledaagse outfit (de kinderen reageerden al met "Mama, je ziet er zo anders uit"), maar ik ga hem wel regelmatig dragen. Al helemaal klaar voor de vele feestjes die eraan komen...

In deze versie verlengde ik het patroon 10cm (5cm aan de taille en 5cm onderaan), maar nam onderaan toch weer 2.5cm extra zoom. Perfecte lengte zo, die ik ga aanhouden voor de bordeaux versie. Maar ik ga het patroon aan de schouders wel nog een 2-tal centimeter verbreden, want daar vind ik het toch te smal (zoals met veel patronen, waarom dacht ik er nu weer te laat aan?)...