Leonora sweaters

Rondsnuffelen in de webshop van De Stoffenmadam is heel gevaarlijk. Je komt er allerlei mooie stofjes tegen, zeker als de dochters over je schouder mee kijken. En zo belandde er een lapje Houdini pailletten in goud/zilver in mijn winkelmandje (stoffenaankoop bij Madeline: 4 van de 7 verwerkt). Het plan was snel duidelijk, de juiste puzzelstukjes vinden iets minder...

De pailletten zouden het voorpand worden van een sweater met raglan mouwen. Maar waar vond ik zo'n patroon voor meisjes? Juist, het boek Naaien voor beginners KIDS met allemaal kinderpatronen uit LMV bracht redding. De Leonora sweater (met een langer rug- dan voorpand) uit editie sept/okt 2015 was perfect.

Nu nog bijpassende sweaterstof vinden. Ik liet Nathalie van de Stoffenschuur al enkele rollen meebrengen naar ons naaiweekend, maar de perfecte match zat er niet tussen. Ook een speurtocht op het Stoffenspektakel leverde geen beige/grijze sweaterstof op. Soms moet je dan maar een ander puzzelstukje kiezen, en ik kocht een lap turquoise sweaterstof.

Maar hoe werk je die pailletten nu af? De achterkant van zo'n stofje is redelijk hard. Op ons naaiweekend was ook een van de dames van Stoff.be aanwezig, en zij raadde me aan er een tricot voering achter te zetten. Handig toch als je dan ook meteen weet waar je dat kan kopen. Die voering knipte ik iets groter dan het voorpand, sloeg de randjes over de pailletjes en stikte rondom vast. Zo komen er in de naad ook geen scherpe randjes piepen (kan vooral hinderen aan de raglan naden en de halsboord).

"En die pailletten stikken, gaat dat vlot?" hoor ik je al denken. Ik gebruikte een ledernaald, en die gleed gewoon door de pailletten. Hoeveel naalden sneuvelden er? Welgeteld 1, enkele centimeters voor het einde van de laatste naad. En zelfs niet door de pailletten, maar recht op een speldje gestikt... ;-)

De kinderen zijn dolgelukkig met hun sweaters. De mooiste en gekste tekeningen en teksten worden gemaakt (bij zichzelf en mekaar). Zelfs de neefjes deden een hele zondagnamiddag niet anders dan over de buiken van hun nichtjes wrijven. Misschien moet ik hen ook iets maken uit het restje? Hoewel daar ook nog andere plannen voor zijn...