Saturnus

Samen met het stof van dit verjaardagskleedje kocht ik op het Stoffenspektakel voor Lien een stofje met planeten. Het werd onmiddellijk goedgekeurd, want laat nu net Saturnus met de ringen haar lievelingsplaneet zijn! Regelmatig kreeg ik de vraag of ik er al iets van gemaakt had. Hoog tijd dus om er werk van te maken...

Ik haalde "Stof-voor-durf-het-zelvers 2" boven, en samen kozen we de combinatie Lilly-Lotte-Rose-terugflapmouw. In de buitenste patroondelen van het voorpand voegde ik nog plooien toe volgens de uitleg in SVDZ1.

Maar ook de achterkant knipte ik door om er paspel tussen te steken en te laten doorlopen in de rok.

De 6 rokpanden werden zo breed gemaakt als de hoeveelheid stof me toeliet.

Hoewel ik het bovenstukje naar de taille toe aan weerszijden al 5mm verbreedde, bleek bij de fotoshoot dat Lien het kleedje nooit alleen aan of uit zou krijgen. Zelfs met mijn hulp was het wringen en trekken. Zo zou het kleedje geen lang leven beschoren zijn. Naailes to the rescue !! Eén van de zijnaden werd boven en onder de taillelijn losgetornd om er een blinde rits in te zetten. En we zijn weer wat wijzer geworden, de volgende keer loopt de rits in middenrug nog een stuk door in het rokpand!!