Hanne van Coup Coup

Elk jaar verschijnt er hier wel een kledingstuk naar een patroontje van Coup Coup. Soms is het een los patroontje, dan eentje uit de boeken Zelfgemaakte kleertjes 1, 2 of 3. Kort voor Pasen bood Catharine tijdelijk een gratis patroontje aan op haar blog, bij inschrijving op de nieuwsbrief van Coup Coup. Het ging over de Hanne jurk uit Zelfgemaakte kleertjes 3.

De werkbeschrijving is heel beknopt met enkel tekeningen, maar wel goed te volgen. Het is dan ook geen moeilijk patroon. Enkel het keren van de strikjes van de zakken was een lastig karwei (hele smalle opening). Goede bezigheidstherapie op de trein ;-)

En die geknoopte zakjes en schouderbandjes maken het kleedje net speciaal, dus weglaten was absoluut geen optie.

De stofjes komen weer allemaal uit mijn voorraad !!

Lien koos voor de paarse variant van het stofje uit Istanbul dat ik gebruikte voor de swap, gecombineerd met een lapje dat ik lang geleden eens kocht op het Stoffenspektakel (ik meende mij te herinneren dat het voor een bloesje was, maar met een half metertje zou ik toch nooit toegekomen zijn).

Kaat ging voor een lapje dat ik bij Jongens Toch bestelde, tegelijk met de wasberen stof (van die bestelling ligt er nog slechts 1 stofje, applaus voor mezelf !). Dit combineerde mooi met een effen rood katoentje.

Wat de maat betreft, nam ik de 8 en 10 jaar, volgens hun leeftijd, maar verlengde het rokdeel wel enkele centimeters. Bij de bovenstaande foto lijkt het kleedje voor Kaat veel te los, maar de schouderbandjes kunnen vaster geknoopt worden, en dan past het beter. Bij Lien sluit het wel mooi aan.

Alleszins heel veel hartjes voor Coup Coup voor dit toffe patroontje !!

Tijdens het foto's maken viel me op dat er in het rokdeel van Lien achteraan een hele gele streep zit. Hopelijk is dit gewoon van het liggen (ik koesterde het stofje maar liefst 5 jaar), en gaat het eruit met het wassen. Anders zal ik een nieuw rokdeel mogen knippen (gelukkig heb ik nog stof over)...

En geef Kaat krijt en een vod, en ze maakt de "gekste" tekeningen op het oude schoolbord ;-)