Grafische trui uit SVDZ3

Na nummer 1 en nummer 2, en het zien van alle previews, moest en zou ik ook nummer 3 van Stof voor durf het zelvers aan mijn naaiboeken toevoegen. Maar dat ik er eerst iets voor mezelf uit zou maken, had ik niet gedacht.

De grafische trui met verdoken zak trok al heel snel de aandacht, en toen ik zag dat Laura de grootste tienermaat voor zichzelf maakte, nam ik het patroon mee naar de naailes om aan te passen. Ik vergrootte eerst tot een 18 jaar (afstand tussen 14 en 16 jaar toevoegen aan de 16 jaar), maar dat bleek nog niet voldoende. Het patroon werd nog een beetje verbreed, maar vooral nog veel verlengd. Toen dat dan eindelijk klaar was, bleek de french terry die ik ervoor wou gebruiken, verkleurd te zijn op de stofvouw, en ik kreeg de patroondelen er onmogelijk nog uit.

Het patroon werd weggelegd. Tot ik in mijn stoffenkast een lap tegenkwam die ik bemachtigde tijdens het ruilspel op de laatste blogmeet van Davina. Een zwart-wit gestreept gebreid stofje. Perfect om de speciale mouw op de rug wat in de verf te zetten. De boordstof kocht ik bij Stoff.be als donkergrijs, maar er bleek toch een tintje bruin in te zitten.

Serieuze patroonaanpassingen, maar het resultaat mag er zijn. Alleen zou ik de mouwen de volgende keer nog iets verlengen, en de hals wat verder uitdiepen.