Panda's, hetzelfde, maar toch heel anders

Op het Stoffencircus gingen we niet alleen op zoek naar stof voor het schoolfeest en voor zwierige Polina's, maar zocht ik ook naar paneelstoffen met een niet-kinderachtige print. Lien had al snel iets gevonden, en ik stuurde een foto naar de mdh, die met Kaat genoot van een wandeling in de Lommelse Sahara. Kaat vond het maar niets. Ik kocht dus braaf net genoeg stof voor 1 jurk. Tot Kaat arriveerde en van gedachten veranderde. Zuinig als ik ben, kocht ik enkel nog een stuk van de panda's bij, niet van de bijpassende effen tricot. Maar dat betekende wel dat ik verschillende patronen moest gebruiken, en enorm moest puzzelen om alle patroondelen uit de effen stof te krijgen.

Voor Lien vertrok ik van het patroon van de Candy Dress.

Aan het bovenpand tekende ik aangeknipte mouwtjes bij (gebaseerd op het patroon van de Odette), en ik korte het in met 7cm.

Eens dat geassembleerd was, bepaalde ik de lengte van het rokdeel, om de print mooi te benutten. Dat werd lichtjes aan het bovendeel gerimpeld.

Na de fotoshoot versmalde ik de jurk nog 3cm aan elke kant, want veel vorm zat er niet in.

Voor Kaat haalde ik terug het Nivalis patroon uit. Dat blijft toch een toppertje !

Ik maakte het rokdeel nog een stukje smaller, en trok de zoom wat rechter, om geen panda's de voeten af te hakken, of stukken tekst van de zelfkant op de rok te hebben.

De dochters zijn weer content, en hadden deze keer de grootste lol in de fotoshoot ;-) Geniet nog even mee...