Communie met Nivalis

Voor het communiefeest van grote broer maakte ik zowel mijn outfit als die van de dochters. Dat was ik echter niet van plan voor het communiefeest van mijn metekind. Ik wou me beperken tot mijn eigen outfit. Maar dat was buiten de dochters gerekend. Ze vroegen nog een Nivalis.

Een tijdje geleden plaatste Juffrouw Kersjes haar Cherry Design stofjes in de uitverkoop. Ik vond ze al lang heel mooi, en nu was er dus geen ontkomen meer aan, ze moesten in mijn winkelmandje. Voor Lien en Kaat kocht ik 2 katoentjes voor een rimpelrokje, en van de Dragonfly tricot met libellen kocht ik ook 1m50, ondanks de afkeuring van de dochters. Tot de stofjes in de brievenbus belandden, toen eisten ze ook dat laatste op.

Met wat puzzelen, en een tof bijpassend glittertricotje erbij, moest het wel lukken om er 2 Nivalissen met versmald rokgedeelte uit te krijgen. Omwille van het grote contrast in kleuren, waste ik beide stofjes voor. En toen begon de ellende. Hoe ik ook puzzelde, ik kwam telkens 8cm tekort. Bleek dat het stofje 10cm gekrompen was. Dus bestelde ik hals-over-kop nog een nieuwe lap bij.

Tot grote vreugde van de dames kon ik nu wel het rokgedeelte maken volgens het patroon, met een extra hoog zwiergehalte.

Lien wou graag een roze halsboordje, maar die glitter zou dan toch wel hard kriebelen in de hals. De stof is door-en-door gekleurd, dus dachten we de averechtse kant naar buiten te draaien. Maar die roze glittertricot bleek veel elastischer te zijn dan gedacht, en kon moeilijk het gewicht van het rokgedeelte dragen. Het kleed zakte helemaal door. Voor de stevigheid werkte ik de hals dan maar af met de averechtse kant van de Dragonfly. Die is ook door-en-door gekleurd.

Het voordeel van de glittertricot was wel dat die niet omgezoomd moest worden...

Ook voor Lien en Kaat werd er nog last-minute gedacht aan een vestje voor het voorspelde frissere weer. Bij C&A vond ik een perfect bijpassende blauwe cardigan met glitter.

Nu ik had nog meer dan voldoende stof over voor alweer bijpassende Patti slips uit LMV 2/2019.

Kaat profiteerde er dan ook van om ongegeneerd handenstand te doen tijdens het feest ;-)

En nu onze feestelijke outfits zo mooi bij mekaar pasten, maakten we ook nog enkele mama-dochters foto’s...